Μέλι η τροφή τών Θεών και τών Θνητών...


Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μη Μιλάς μη Γελάς Κινδυνεύει η Ελλάς στο Κορμί Βομβιστές Κουβαλάς!


Το τελευταίο χρονικό διάστημα συνάδελφοι μελισσοκόμοι  μέσω των blog τους πήραν θέση και άρχισαν να καταγράφουν  τα χρόνια προβλήματα που τους ταλανίζουν τα οποία σε πολλές περιπτώσεις περνούν ακόμη και στο καταναλωτικό κοινό χωρίς να το γνωρίζει, όπως οι παράνομες ΄΄ Ελληνοποιήσεις ΄΄ μελισσοκομικών προϊόντων (μέλι, βασιλικός πολτός).

Επίσης ένας άλλος συνάδελφος μέσα από το blog  του ανέφερε  ΄΄ πως δεν μπορούμε να κατακρίνουμε γενικώς  τους μελισσοκομικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς , την ΟΜΣΕ , όταν εμείς οι ίδιοι είμαστε ανύπαρκτοι μέσα σε αυτούς τους φορείς΄΄.

Συνάδελφε όσοι μελισσοκόμοι καταγράφουν τους προβληματισμούς τους και κρίνουν την ΟΜΣΕ  δεν έχουν σκοπό να την υποκαταστήσουν, δεν προσπαθούν να διαδραματίσουν   τον ρόλο της,  δεν στοχοποιούν τον θεσμό της ομοσπονδίας και ασφαλώς των  συλλόγων της. Προσπαθούν να αναδείξουν τα  προβλήματα τους προσπαθούν να τους τραβήξουν την προσοχή να τους αφουγκραστεί επιτέλους πρώτα η ομοσπονδία τους και μετά η κυβέρνηση.

Αλήθεια γιατί άραγε δεν πρέπει να κρίνουμε και σε ορισμένες περιπτώσεις να κατακρίνουμε τους χειρισμούς της ομοσπονδίας, γιατί άραγε δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα ποιος μας το στερεί επειδή δεν ανήκουμε σε κανένα σύλλογο?
Με την ίδια λογική δεν πρέπει να κατακρίνουμε κανέναν όταν δεν ανήκουμε ενεργά σε αυτά όπως της κυβέρνησης  του χ κόμματος, νομαρχίας, δήμου συλλόγου κλπ.  

Όταν γράφεις κάτι επώνυμα έχεις την ευθύνη των πράξεων σου δεν είσαι από την απέξω όπως λες κρίνεσαι και εσύ και γιατί όχι κατακρίνεσαι, με το να σιωπούμε δεν λύνονται προβλήματα.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενοχλεί ορισμένους η καταγραφή και ο πιθανός τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων?

Συνάδελφε αυτό που μου ζητάς να μην τους κατακρίνω δεν γίνεται.

Γιατί βλέπω ότι  ο Έλληνας μελισσοκόμος τρέχει  σε ένα στίβο   μόνος του  χωρίς προπονητές χωρίς πρόγραμμα χωρίς στόχους όλα στην τύχη, η οποία όμως σαφώς ευνοεί οικονομικά κάποιους. Δεν θα μπορούσε εξάλλου ο μελισσοκόμος να αποτελέσει εξαίρεση από την ελληνική κοινωνική πραγματικότητα ΄΄ εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω ΄΄

Γιατί είναι τουλάχιστον απαράδεκτο συνάδελφε να σου στερείται η δυνατότητα (έλλειψη δημοκρατίας θα το έλεγα καλύτερα) να στέλνεις για δημοσίευση  στο μελισσοκομικό βήμα  ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό να μην την δημοσιεύουν και να εισπράττεις την  δικαιολογία υπήρχε κίνδυνος αλλαγής του νόμου προς το χειρότερο, άκουσον – άκουσον!! Τι να πεις τι να σχολιάσεις από πότε άραγε μια επιστολή απέκτησε τόσο μεγάλη δύναμη να αλλάζει νόμους και μάλιστα προς το χειρότερο?

Γιατί είναι τραγικό να αγοράζεις τροφές για τα μελίσσια σου με τιμές από 1-2€  να πουλάς το διαμάντι μέλι σου στην εξευτελιστική τιμή των 3€,  ο καταναλωτής στην συνέχεια να το βρίσκει στα σουπερμάρκετ από 10-12€ και βάλε και η ομοσπονδία μας να μην παίρνει θέση και να μην καταγράφει αυτή την πραγματικότητα των καρτέλ και  να μην μας ζητά να αγωνισθούμε να το αλλάξουμε.  

Γιατί δεν μπορώ να μην διαμαρτυρηθώ να μην θυμώσω για την ξύλινη, ακαταλαβίστικη κατά συνέπεια και  αποπροσανατολιστική πρόταση της ΟΜΣΕ προς το υπουργείο για την ΚΑΠ μετά το 2013 για την μελισσοκομία.

 Γιατί συνάδελφε από εργατοπατέρες κάθε είδους χορτάσαμε!!

Πολλά γιατί μπορώ να γράψω έχω την δυνατότητα και μέσα από  τα παρακάτω blog όπως και  κάθε μελισσοκόμος  όπου θα υπάρξει ομαδοποίηση να γράψει τα γιατί του, μήπως και βγει κάτι θετικό.



15 σχόλια:

  1. Aγαπητέ Δημήτρη καλησπέρα! Διάβασα με πολύ προσοχή την ανάρτηση σου & συμπεραίνω πως δεν έπραξες το ανάλογο στην δική μου ανάρτηση.Σε παρακαλώ να ξαναδιαβάσεις την ανάρτηση μου και πιστεύω πως θα διαπιστώσεις πως από τα γραφόμενα μου είναι ξεκάθαρο πως μιλάω για την ανάγκη της αυτοκριτικής & πως προτείνω συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων.
    Πουθενά δεν έγραψα πως δεν πρέπει να γίνεται κριτική. Τέλος πάντων αν θέλεις ξαναδιάβασε αυτά που έγραψα άν δεν θες δεν πειράζει.Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις εγώ πάντως θα προσπαθήσω να συνεχίσω αυτό που ξεκίνησα : να μετέχω ενεργά στο μελισσοκομικό συνεταιρισμό της περιοχής μου & πιστεύω πως δεν θα γίνω εργατοπατέρας όπως εξάλλου δεν έγινα 3 δεκαετίες τώρα...
    Με τιμή Σπυρίδων Κωνσταντής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Σπύρο καλησπέρα και από εμένα παραθέτω αυτούσιο το ερώτημα σου ΄΄

    Πώς μπορούμε να κατακρίνουμε γενικώς τους μελισσοκομικούς συλλόγους & συνεταιρισμούς , την ΟΜΣΕ , όταν εμείς οι ίδιοι είμαστε ανύπαρκτοι μέσα σε αυτούς τους φορείς;

    Νομίζω ότι με τα γιατί απάντησα στο παραπάνω ερώτημα. Φυσικά με το εργατοπατέρες δεν αναφερόμουν σε εσένα. Αν σε κάποια γιατί δεν έγινα κατανοητός με χαρά μου να κάνω τις απαιτούμενες διευκρινήσεις.

    Η ανάρτηση μου δεν έχει σκοπό να προσβάλει κανένα έχει ως σκοπό την αποστεγανοποίηση των προβλημάτων μας την ανάδειξη στο μέτρο του δυνατού των θεμάτων που μας απασχολούν. Επί της ουσίας δεν έχεις να πεις κάτι?
    Προσωπικά για να σου λύσω ενδεχόμενη απορία σου δεν είμαι σε σύλλογο γιατί δεν υπάρχει στην Καρδίτσα. Δεν μου κάνει όμως εντύπωση η απαξίωση των περισσοτέρων με αυτά που εισπράττουν στην καθημερινότητα τους αυτή η απαξίωση νομίζω ότι θα έπρεπε να προβληματίσει και να αφυπνίσει πολύ κόσμο δεν νομίζεις?
    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη , γειά σου και πάλι.
    Πώς μπορούμε να κατακρίνουμε γενικώς τους μελισσοκομικούς συλλόγους & συνεταιρισμούς , την ΟΜΣΕ , όταν εμείς οι ίδιοι είμαστε ανύπαρκτοι μέσα σε αυτούς τους φορείς;
    Ναι όταν είμαστε ανύπαρκτοι πως μπορούμε να κατακρίνουμε; ανύπαρκτοι σημαίνει= δεν υπάρχουμε ,δεν μετέχουμε , αδιαφορούμε...νομίζω πως είναι κατανοητό τι εννοώ.
    επί της ουσίας έχω να απαντήσω και επειδή θα μιλήσω για όλα θα το κάνω σήμερα κιόλας σε σχετική ανάρτηση διότι δεν χωράνε στα σχόλια.
    Σπυρίδων Κωνσταντής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημητρη,Σπυρο κατ αρχας ηρεμια,δε χρειαζεται να βγαινουν μαχαιρια ειδικα απο ανθρωπους που χειριζονται απταιστα την Ελληνικη γλωσσα,αρα μπορουν να βρουν κοινο κωδικα επικοινωνιας.
    Θα μου επιτρεψετε να πω και εγω τη γνωμη μου,αν και ερασιτεχνης μελισσοκομος.
    Το ολο θεμα εχει να κανει με τη γνωστη Ελληνικη παθογενεια.
    Ολοι ξερουμε την κατασταση που επικρατει στο Δημοσιο,τους δημους μοιραια και στους οργανισμους.Γιατι λοιπον η ΟΜΣΕ και η καθε ΟΜΣΕ να διαφερει.
    Απο τον Οκτωβρη του 2008 που εγω και επισημα εγινα μελισσοκομος και πληρωσα την συνδρομη μου στο συλογο Θεσσαλονικης,ουδεποτε ελαβα καποια επιστολη,καποια προσκληση,ενα χρονια πολλα βρε αδελφε που να δικαιολογουν τα χρηματα που δινουμε.Ερωτηση γιατι πληρωνουμε τον καθε μελισσοκομικο συνδεσμο?
    Το ιδιο συμβαινει με το επιμελητηριο,που υποχρεωτικα πληρωνω καθε χρονο 65 ευρω χωρις να μου προσφερει τιποτα.
    Ερωτηση 2η.
    Γιατι πληρωνουμε το επιμελητηριο?
    Η μονη απαντηση που μπορω να δωσω σχετιζεται με την τριτη παραγραφο μου.
    Για να βολεψουν τους κωλους τους αυτοι που διοικουν αυτους τους οργανισμους.
    Να κανουν τα ταξιδακια τους δηθεν για το καλο μας,αλλα χωρις να μας ενημερωνουν για το αποτελεσμα του ταξιδιου.
    Για να εχουν ενα τιτλο που τους ανοιγει πορτες σε ολους τους τομεις,κοματικους,κοινωνικους,προσωπικους.
    Οσο για το γιατι δε συμμετεχουμε ολοι πιο ενεργα.
    Σπυρακο θα βρεις κλειστες πορτες.
    Αυτοι που ειναι γατζωμενοι σαυτους τους μηχανισμους και που οριονται να ερθουν νεοι ανθρωποι να μπουν στη θεση τους,αυτοι οι ιδιοι θα σου την φορεσουν,προκειμενου να κρατησουν τη θεσουλα τους.
    Μακρυα λοιπον απο αυτους που καταστεψαν τη χωρα μας βαζοντας το εγω πιο πανω απο το εμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φόρη καλησπέρα, μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον Σπύρο . Με το τηλέφωνο πολλές φορές έχεις καλύτερα αποτελέσματα επικοινωνίας απ΄ ότι με το διαδίκτυο. Μας δόθηκε η δυνατότητα να βάλουμε αρκετά πράγματα σε τάξη και να διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπραβο Δημητρη,πολυ χαρηκα.
    Ο Σπυρος ειναι ανοιχτο μυαλο με τεραστιες γνωσεις στη μελισσοκομια,καμια φορα μας στεναχωρει αλλα ειναι φιλος καλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για σου αγαπητε μου Φορη!

    Ο Δημητρης, συν-Αδελφος ,τον γνωριζω 30 χρονια ,οι θεσεις του εναι!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θυμάμαι το παράδειγμα του πατέρα που έλεγε στα παιδιά του και τα συμβούλευε να είναι μονιασμένα και πως μόνο τότε δεν πρόκειται κανένας να τα πειράξει. Αυτό με τις βέργες που πως μια σπάει εύκολα δύο δυσκολότερα πολλές μαζί δεν σπάνε, και αναλογίζομαι .Ενωμένοι και μείς θα πετύχουμε πολλά ένας ένας τίποτα. Μια φωνή είναι σταγόνα στον ωκεανό, πολλές φωνές είναι χείμαρρος ,οι χείμαρροι ποταμός ,οι ποταμοί θάλασσα. Ο μεμονωμένος μελισσοκόμος όσο και να φωνάζει ποιος να τον ακούσει και να τον πιστέψει και να τον υπολογίσει? Το σύλλογο , τον συνεταιρισμό όμως θα τον υπολογίσουν θα τον πιστέψουν θα το ακούσουν πόσο μάλλον τους συλλόγους την ΟΜΣΕ.
    Για μένα δεν υπάρχει δικαιολογία να είμαι επαγγελματίας η να ασχολούμαι επαγγελματικά και να μην ανήκω σε σύλλογο και να προσπαθώ να τα βγάλω πέρα μόνος μου. Ούτε το διανοούμαι. Αν τώρα κάνω το χαβαλέ μου με 10-20 -50 μελισσάκια το πράμα αλλάζει. Και σε αυτή την περίπτωση όμως υπάρχει λύση.
    Δεν νομίζω κάποιος μη μέλος συλλόγου – συνεταιρισμού να ζήτησε βοήθεια και να μην τον άκουσαν γιατί δεν ανήκε πουθενά σε κανένα σύλλογο ? Ακόμα και η ΟΜΣΕ απ ότι διαβάζω.
    Αλλά για φανταστείτε τι θα γίνει αν απ τις τόσες χιλιάδες που είμαστε ο καθένας μας να θέτει το πρόβλημα του [γιατί μη μου πείτε ο καθένας μας έχει το προβληματάκι του ] κατ ευθείαν στην ΟΜΣΕ. Για φανταστείτε πόσοι άλλοι θα θέσουν το ίδιο με μας πρόβλημα? Πρόβλημα που έχει δρομολογηθεί και εμείς δεν είμαστε ενήμεροι? Πρόβλημα για το οποίο γίνονται η έγιναν ενέργειες και μείς δεν γνωρίζουμε?
    Συνάδελφοι ας αφήσουμε τα ΕΓΩ και ας μονιάσουμε για να παλέψουμε τα δίκαια μας που είναι πολλά αλλά σαν σύνολο και όχι σαν ελεύθεροι σκοπευτές.

    Να συνεργαστούμε , συλλογικά & με κανόνες. [αυτό το είπε ο Σπύρος]
    Καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρω αν κατά λάθος έδωσα την εικόνα της διασπάσεως του κλάδου ή του ελεύθερου σκοπευτή! Θα προσπαθήσω συνοπτικά (ελπίζω) ξεκάθαρα να γίνω αντιληπτός.

    Πιστεύω απόλυτα ότι μέσα από την συλλογικότητα και την μαζική ενεργητική πάλη μπορούμε να αλλάξουμε τα «κακώς κείμενα». Όπως πιστεύω επίσης απόλυτα ότι έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση αν θέλεις να μιλάμε να προβληματιζόμαστε να βάζουμε θέματα (με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο) να ασκούμε καλοπροαίρετη κριτική στο σύλλογο μας (όταν υπάρχει) στην ομοσπονδία κλπ. Είμαι κάθετος κατά της στεγανοποίησης των προβλημάτων. Δεν μπορώ να εθελοτυφλώ, δεν δέχομαι να πονάω, να θίγομαι, να εγκαταλείπομαι και να μην ουρλιάζω.

    Οι μελισσοκόμοι κατά κύριο και μη επάγγελμα είναι ένας σεβαστός αριθμός κατ΄ επέκταση είναι μια υπολογίσιμη δύναμη να ακουστεί η φωνή τους «επίσημα» και δυναμικά μέσω της ομοσπονδίας, ας το εκμεταλλευτεί κατάλληλα αυτό η ΟΜΣΕ. Δεν μπορεί ακόμα και πρόεδρος μορφωτικού ή πολιτιστικού συλλόγου να έχει πρόσβαση – επαφή με υπουργούς και με κορυφαία θεσμικά όργανα και η ΟΜΣΕ να αδυνατεί. Δεν μπορεί να μην «χρησιμοποιούμε» τα ΜΜΕ για να αναδείξουμε τα προβλήματα μας. Υπάρχουν φυσικά και άλλες μορφές πάλης πολύ περισσότερο δυναμικές που τις χρησιμοποιούν άλλες κάστες εργαζομένων, κινητοποιήσεις των μελλών τους για πορείες κλπ.

    Ποια είναι λοιπόν η μορφή πάλης της προβολής και της διεκδίκησης λύσεων των προβλημάτων στο κλάδο μας υπάρχει στόχος υπάρχει πολιτική? Αυτά ζητάω να αφουγκραστούν τα προβλήματα των μελισσοκόμων και να ενεργήσουν δυναμικά για τα συμφέροντα του κλάδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ δυστυχώς οι απόψεις που έχω είναι πιο σκληρές κι από του Δημήτρη.
    Σε εμένα οι φωνές που λένε μη μιλάς, μη φωνάζεις, όλα πάνε καλά, ακούγονται σαν εσχάτη προδοσία.
    Τίποτα δεν πάει καλά Δημήτρη και το ξέρουμε όλοι.
    Τσαντίζονται οι βολεμένοι μην τυχόν αλλάξουν τα πράγματα και ξεβολευτούν, αυτή είναι η αλήθεια.
    Βολεμένος μπορεί να είναι και κάποιος πρόεδρος ενός μικρού συλλόγου, μόνο και μόνο η λόξα της καρέκλας του προέδρου μπορεί να του είναι αρκετή, ίσα ίσα για να του φτιάχνει το εγώ του.
    Άσχετα αν δεν παράγει έργο και τον μουντζώνουν όλοι.
    Οι συνάδελφοι που μας προτείνουν να μην μιλάμε, μας προδίδουν αυτή τη στιγμή, δυστυχώς κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους κι αυτοί.
    Αν δεν πρέπει να κρίνουμε την ΟΜΣΕ, τότε ακριβώς με την ίδια λογική δεν πρέπει να κρίνουμε ούτε την κυβέρνηση η τα κόμματα που κατέστρεψαν την πατρίδα μας, γιατί και σε αυτή την περίπτωση δεν συμμετέχουμε στα κοινά αφού δεν θέσαμε ποτέ υποψηφιότητα για βουλευτές.
    Ωραία λογική έχετε συνάδελφοι, σας χειροκροτώ, ΝΤΑΠ ΝΤΑΠ.
    Μήπως τα ίδια δεν μας λένε άλλωστε κι οι κυβερνώντες;
    Να μην μιλάμε επειδή τα φάγαμε μαζί…
    Το ίδιο λέτε συνάδελφοι, το έχετε αντιληφτεί;
    Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι το θέμα ΟΜΣΕ όπως είναι σήμερα δεν μπορεί να προχωρήσει.
    Ήδη η Κρήτη συζητάει τη δημιουργία δικού της συνδικαλιστικού μελισσοκομικού οργάνου, και θα επακολουθήσουν κι άλλοι.

    Δυστυχώς θα σας ξεπεράσουν οι εξελίξεις συνάδελφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λοιπόν Βασίλη , συνεχίζεις να δημιουργείς εντυπώσεις. Λες : Οι συνάδελφοι που μας προτείνουν να μην μιλάμε, μας προδίδουν αυτή τη στιγμή, δυστυχώς κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους κι αυτοί. Εάν κάποιος κοροιδεύει τον εαυτό του είσαι εσύ , κανείς δεν είπε να μιλάνε οι μελισσοκόμοι.Άν δεις ξανά τα γραφόμενα μου θα διαπιστώσεις πως ξεκαθαρίζω την ανάγκη κριτικής.Όπως σου εξήγησα & σε σχόλιο στην πρόσφατη ανάρτηση μου η αντίθεση μου είναι στις ύβρεις και τις απαξιώσεις.Είδα πως εξαφάνισες τα απαξιωτικά σχόλια σου για το βαλσάμωμα του προέδρου & του αντιπροέδρου της ΟΜΣΕ.
    Όμως συνεχίζεις να δημιουργείς εντυπώσεις που δεν υφίστανται.
    Με τον Δημήτρη μίλησα προσωπικά και θα ξαναμιλήσω γιατί έχει και αυτός διάθεση συνεργασίας & συλλογικότητας , οι λαικισμοί που κάνεις είναι απλοί εντυπωσιασμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κωσταντή κάνεις λάθος, δεν έσβησα κανένα από τα σχόλια μου.
    Ψάξε και θα τα βρεις.
    Επαναλαμβάνω για να μη λες ότι παίρνω πίσω τα λόγια μου.
    Όποιος πιστεύει, ότι δεν πρέπει να αλλάζουν οι καταστάσεις, πχ η έδρα της ΟΜΣΕ, η πχ το προεδρείο της που τόσα (πολλά) έχει προσφέρει στη μελισσοκομία , τότε να τους βαλσαμώσουμε και να τους έχουμε 40 χρόνια στην ίδια θέση.
    Δεν απαξιώ κανέναν, κριτικάρω το θεσμό κι όχι τον άνθρωπο και περνάω μηνύματα μέσα από τα λόγια μου, οι γνωρίζοντες καταλαβαίνουν τι λέω.
    Καλύτερα λαϊκιστής παρά βολεμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. γιατι "ειναι ο καπιταλισμος ηλιθιε" απαντηση στο ερωτημα σου με εναν ωραιο τιτλο βιβλιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίπλα στο βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου ΄΄ Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε ΄΄ θα βάλω και το τραγούδι του Νικόλα Άσιμου ΄΄Γιουσουρούμ΄΄ https://www.youtube.com/watch?v=02wPSQ0m72I

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή