Μέλι η τροφή τών Θεών και τών Θνητών...


Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Νέα Μελισσοκομική Αρχή


Πριν λίγο γύρισα από την συναυλία που έγινε στην τάφρο Κωστάντζα της Λευκωσίας με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης  για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν άμεσα ανάγκη,http://www.timeoutcyprus.com/article/2056/cyprusaid-oloimeri-synaylia-giorti-allileggyis . Πάνω από 50 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο συμμετέχουν αφιλοκερδώς . Η τάφρος ξεχείλισε από  χιλιάδες ανθρώπους έχοντας μαζί τους τρόφιμα και περίσσευμα ανθρωπιάς. Τα συγκεντρωθέντα τρόφιμα ήταν πάρα πολλά για αυτό τα αυτοκίνητα των διοργανωτών δεν ήταν αρκετά και  χρειάστηκε η συνδρομή με οχήματα του στρατού για να μεταφερθούν. Τα τρόφιμα μέσω των κοινωνικών παντοπωλείων θα φτάσουν  στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη οι οποίοι  δυστυχώς είναι πάρα μα πάρα πολλοί. Η κρίση δεν κάνει διακρίσεις σε Ελληνοκύπριους , Ελλαδίτες  και γενικά σε μετανάστες που βρίσκονται εδώ. Όσο για μας τους Ελλαδίτες που ήρθαμε στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια περνάμε  για δεύτερη φορά αυτή την «δοκιμασία».  Πολλοί έφυγαν από την Ελλάδα να «γλυτώσουν» και βρήκαν την τρόικα πάλι μπροστά τους και σαν αδύνατοι κρίκοι που είναι σπάνε πρώτοι. Έρχομαι σε επαφή με φίλους από την Ελλάδα και είμαι ενήμερος από πρώτο χέρι τι συμβαίνει , όμως και εδώ η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Πολλοί συμπατριώτες μας γνωστοί μου είναι σε απόγνωση δεν έχουν τα βασικά να ζήσουν δεν είναι σε θέση να σκεφτούν να αποφασίσουν αν πρέπει να γυρίσουν πίσω αν υπάρχει δυνατότητα να πάνε σε άλλη χώρα αν, αν …. Συνήθως σε μια οικογένεια ο ένας από τους δύο είναι άνεργος με ενοίκιο κλπ.. η κατάσταση είναι τραγική.  



Εντάξει  το blog είναι μελισσοκομικό δεν μπορώ όμως να μην αναφέρομαι στον οικονομικό πόλεμο που βιώνουμε. 

Μέσα σε αυτές τις καταστάσεις μελισσοκομικά έκανα μια νέα αρχή πριν λίγες ημέρες αγόρασα τα πρώτα μελίσσια και περιμένω καμιά δεκαριά παραφιάδες από τον φίλο Ανδρέα. 
Τα τοποθέτησα στο όμορφο πάρκο της αθαλάσσας στην Λευκωσία  που είναι γεμάτο από ευκαλύπτους. Αυτό θα είναι το μελισσοκομείο μου από εδώ θα αρχίσω τις εξορμήσεις να γνωρίσω την χλωρίδα του νησιού να βρω τα κατάλληλα μέρη για τα μελίσσια μου. 



Σε πρώτη φάση βλέπω μικρές  διαφορές στους μελισσοκομικούς χειρισμούς, οι κυψέλες που χρησιμοποιούν έχουν το ίδιο μέγεθος με τις Ελληνικές αλλά στις άκρες βάζουν ένα λαμαρινάκι με αποτέλεσμα να χωράει 9 πλαίσια η κυψέλη. Δυστυχώς φέτος δεν είχαμε πολλές βροχές σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα που έχουμε τις τελευταίες ημέρες η βλάστηση άρχισε να ξεραίνεται. Ευτυχώς τα πήγε καλά η λαψάνα και κράτησε λίγο τα μελίσσια.  

                                                                         Κυπριακή κυψέλη 


                                               Έπιασαν δουλειά χρειάζομαι άμεσα πλαίσια

                                                             Κυπριακές μέλισσες
                                                    Άρχισε ο ευκάλυπτος δίνει γύρη και μέλι
                             
                         
                                Δίπλα στο πάρκο Αθαλάσσας βρίσκεται το πανεπιστήμιο Κύπρου
                 
                                     
                                                   Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων
                                             
                                      


8 σχόλια:

  1. πως τροφοδοτουν εκει? βάζουν αυγα? Ο βασίλης εδω βαζει αυγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I love what you guys are continually up too. Such clever work and reporting! Keep up the excellent works guys Ive added you guys to my blogroll.
    This really is an outstanding article, I was wondering whether I might use this write-up on my personal internet site, I will hyperlink it back to your website though. If this sounds like a problem please let me know and I will take it down at once
    The post continually contain lots of updated details. Exactly where do you come up with this? Just saying you are very uplifting. Thank you
    This blog is very cool! How was it made .
    This is this kind of a fantastic useful resource that youre providing and you give it away free of charge. I adore seeing web websites that understand the worth of
    Brother Ink Cartridges

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. get to 500 error page, and have to do the post twice. The harder I work the luckier I get. Samuel Goldwyn 1882 1974 Poor Credit Home Loan and Oxford Distance Learning
    May I reference some of this on my site if I post a link back to this site?



    TOP Google Ranking On Your Site

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. effortlessly understandable. Your Wordpress style is great as well! Would definitely be great to know exactly where My partner and i can acquire it. Please hold up the excellent work. We need far more this kind of webmasters such as you on the web and also much fewer spammers. Great friend!
    Thanks a lot for posting, it was quite helpful and told me quite a bit
    shopbymark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. This was just the data that I needed to complete my essay. Thanks! Hope I get an A because of you!
    Your blog looks a little wonky in mozilla just a heads up!
    Sarah Berger

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή